بهگزارش خبرنگار مهر، جمشید انصاری شامگاه شنبه در ستاد بحران استان زنجان، افزود: تنش آبی موجود در استان زنجان بهدلیل الگوی ناصحیح مصرف آب است چراکه براساس گزارشات، سرانه مصرف آب در استان ۲۰ درصد از متوسط کشور بالاتر است.
وی با اشاره به اینکه آبی که در اختیار شهرکهای صنعتی قرار گرفته، تنها برای استفاده در صنعت است ادامه داد: باید در این زمینه به افراد توضیح داده شود که این آب برای آبیاری باغات موجود در محوطه کارخانهها نیست و علاوهبر این در کشاورزی نیز پرت آب بالا است.
استاندار یادآور شد: برای ارائه بهتر خدمات از سوی دولت، بهتر است آمار و ارقام به درستی تهیه شود چراکه در غیر این صورت در افکار عمومی اشکال ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه باید وضعیت عادی و بحرانی تفکیک شود، اظهار کرد: در برخی مناطق حوادث غیرمترقبه تبدیل به حوادث مترقبه و قابل پیشبینی میشود، مانند سرمازدگی درختان که معمولا در زنجان اتفاق میافتد.
انصاری با بیان اینکه باید در گزارشات ارائه شده در مدل محاسباتی اقتصادی کشاورزی استان تجدیدنظر صورت گیرد، تصریح کرد: در این مدل باید هزینه حوادث پیشبینی شود چراکه در این صورت کمک دولت در هنگام بحران مشخص خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مهمترین اولویت استان رفع مشکل آب شرب روستایی است، یادآور شد: رفع این مشکل در یک سال تقریبا غیرممکن است و نیاز به یک دوره پنج ساله دارد.
استاندار زنجان ضمن تاکید بر اینکه باید هر مشکلی در جای خود عنوان شده و مورد بررسی قرار گیرد، افزود: کاستی در منابع، ربطی به شرایط بحران ندارد، از اینرو باید توجه داشت که در گزارشات جلسات بحران، مسائل مربوط به شرایط بحرانی عنوان شود.
وی افزود: متاسفانه مشاهده شده است که در برخی شرایط بحران، دستگاهها به جای اینکه پای کار بیایند سعی دارند امکانات خود را دست نخورده نگه دارند که امید است برای بهبود این وضعیت اختیارات لازم بهصورت قانونی به استانداری داده شود.
انصاری تاکید کرد: مسئولان باید در شرایط بحرانی پاسخگو باشند و هیچ نوع عذری در این شرایط پذیرفته نیست.
نظر شما